FRILUFTSLYKKE

Lykken finnes på fjellet

Skogsbrød

Skogsbrød, villmarksbrød, turbrød, primusbrød… Kjert barn har mange navn, men prinsippene er det samme; melblanding som blandes ut med vann og stekes på primus eller bål.Og for en luksus er det vel ikke å kunne spise nystekt brød, også langt oppe på fjellet!?

Brødet kan stekes både på bål og primus. Bruker du bål legger du brøddeigen på en flat sten over varmen, og vender brødet når den ene siden begynner å bli ferdigstekt. Eventuelt kan du bruke stekepanne og steke brødet i smør over primusen eller stormkjøkkenet.

IMG_5398

 

Selv har jeg opparbeidet meg min egen favoritt på skogsbrødet:

Før turen

  • 1 kopp hvetemel
  • 1/2 kopp grov melblanding
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss melkepulver

Bland alle ingrediensene godt og oppbevar blandingen i en zip- pose med strikk rundt.

På turen

  • Vann
  • Smør til steking
  • Eventuelt pålegg

Åpne zip- posen og hell vann i posen. Hell litt og litt vann i om gangen, ha heller i for lite vann enn for mye, for å hindre at deigen blir veldig klissete. Selv bruker jeg omtrent en halv kopp vann på denne oppskrifta. Kna deigen mens den enda ligger i brødposen, da slipper du å bruke skål og sparer oppvask.

Når deigen er fast og ferdigknadd steker du den på bålet eller i stekepanne. Nyt brødet alene, med smør eller med ferdigskivet brunost.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den desember 30, 2014 av i Frokost, Turmat med stikkord .
%d bloggers like this: