FRILUFTSLYKKE

Lykken finnes på fjellet

Havregrøt

Hva er vel bedre enn havregrøt til frokost? Jeg kan nevne fordelene i sleng; det gir massePetbe_20120124 0825 012
energi, er lett i vekt, billig og er enkelt å tilberede. Det enkleste valget er å kjøpe porsjonpakker med havregrøt der man kun tilsetter vann. Møllerens har flere gode varianter av disse med ulike smaktilsetninger. Selv er jeg stor fan av disse pakkene, en slik pakke er perfekt for et måltid og med litt tørket frukt på toppen inneholder det nok energi for noen timers vandring. Et mye rimeligere, og likså bra, alternativ er å lage porsjonspakkene selv. Lag flere posjoner når du først er i gang, du har du det liggende klart til du skal ut på tur.

 

Til en porsjon:

Før turen

  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl frokostblanding, f.eks musliblandingen fra Rema1000
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts kanel
  • 2 ss melkepulver

Bland alle ingrediensene og oppbevar blandingen i en zip- pose.

 

På turen

Kok opp vann og la havregrøten godgjøre seg i 2-3 minutter.

Forslag til topping som gir ekstra energi og god smak:

  • Bær; blåbær, bringebær og/ eller krøkebær
  • Sjokolade
  • Tørket frukt
  • Nøtter
  • Rosiner
  • Brunost

IMG_4076

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den januar 16, 2015 av i Frokost, Mat på langturer, Turmat med stikkord .
%d bloggers like this: