FRILUFTSLYKKE

Lykken finnes på fjellet

«Helårssoveren» – januar

Årets første nattinaturen! I og med at jeg ikke tok en overnattingstur i januar blir det heller to turer i februar, denne turen representerte januarmåneden.

Lørdags kveld, på selve valentinsdagen, tok jeg med meg min kjære opp til hytta i Sulitjelma. Her slo vi opp teltet og overnattet utenfor hytten, man trenger visst ikke dra langt for å nyte en vakker natt ute i naturen! Graderstokken viste 15 minus, men det var vinnstille, stjerneklart og nydelig. Siden min kjære ikke er verdens mest komfertable i kulde og telt passet det bra å slå opp teltet utenfor hytten, da var det ikke krise om det skulle bli kaldt og ille, så kunne han springe inn i hytten. Han skjønte derimot ikke poenget med å ligge ute i kulden, rett utenfor den varme hytten, men jeg trur han likevel fikk en finfin kveld ute i naturen. Kanskje er jeg tilogmed på vei til å få min kjære til å få lysten på friluftslivet også :) (Lov å håpe!)

Min smarte kjæreste fant til og med på en smart ide. For å få ordentlig feste til teltet spikret han spiker i vedkubber som vi surret bardunene rundt og gravde ned i snøen. Denne ideen fungerte supert, og er definnitivt noe jeg skal gjøre neste gang jeg telter på vinterstid i nærheten av sivilisasjonen. På natten blåste det opp til stiv kuling, det visste seg at denne ideen var gull vert for det lette teltet mitt i vinden.

Selv i 15 minusgrader og stiv kuling holdt varmen seg godt inne i teltet, noen fordeler er det å ligge nært sivilisasjonen der man slipper å bære alt utstyret langt. Utstyret besto i varme liggunderlag, reinskinn og dunsoveposer, en kombinasjon av dette fungerte veldig fint for å holde varmen.

 

IMG_44333

Friluftslykke!

IMG_4440

Funker for valentinesdag dette!

IMG_4463

Ikke så ofte dette synet er i mitt telt, vanligvis er det èn sovepose sammen med en hund.

IMG_4469

Frost og kald morgen

IMG_4478

Jeg har vist en ganske så smart kjæreste, dette fungerte supert som teltplugg :)

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den februar 15, 2015 av i Helårssoveren, Mine turer med stikkord , , .
%d bloggere like this: